Lyft för bredbandstjänster i små och medelstora flerfamiljshus i Europa och Nordamerika när InCoax presenterar D2501

InCoax D2501 som presenterades vid årets Broadband Forum UFBB virtuella konferens, gör det nu möjligt att leverera symmetriska bredbandstjänster i MultiGigabit- och Gigabit-hastighet till små och medelstora flerbostadshus. Operatörer och tjänsteleverantörer över hela Europa och Nordamerika kommer lättare att kunna förlänga GPON-, XG-PON-, XGS-PON- och Active Ethernet-fibernät med minimalt med byggnadsarbete med hjälp av byggnaders befintliga koax-infrastrukturen.

InCoax teknik för fiberåtkomst löser den så kallade 'Last Mile Challenge' och tillhandahålla Gigabit- eller Multi-Gigabit-bredbandstjänster till flerbostadshus. Den använder kostnadseffektivt den befintliga interna koaxialkabelinfrastrukturen och positionerar den som det tidsbesparande alternativet till att dra nya kablar, samt hjälper till att nå hållbarhetsmål. Detta ökar därmed tillgång till fastigheter och den adresserbara marknaden för operatörer.

Modemen kan installeras av hyresgästerna själva, vilket sparar tid och pengar vid installation och lansering av tjänster. Tjänsterna kan också rullas ut i etapper vilket ger tidigare intäkter vid utrullning, sänker initial CAPEX och bidrar till snabbare total avkastning på investeringen (ROI) för operatörerna. Systemet erbjuder symmetriska bredbandstjänster med låg fördröjning (latency) och en fiberliknande upplevelse som överträffar äldre tekniker som exempelvis G.fast, vilket motsvarar den ökande efterfrågan från marknaden för strömningstjänster, spel och arbete hemifrån.

“InCoax fortsätter att underlätta Multi-Gigabit och Gigabit bredbandshastigheter för abonnenter och vår teknik säkerställer att operatörerna kan genomföra snabba och smidiga installationer, säger InGoax Head of Marketing, Sales and Product Management Helge Tiainen. ”Den senaste versionen av D2501 är ett perfekt komplement till operatörernas FTTH-strategier för att uppfylla fiberutrullningsmål i Europa och Nordamerika. ”

InCoax D2501 DPU (Distribution Point Unit) förlänger GPON, XG-PON, XGS-PON eller Active Ethernet fibernätet. D2501 är en Broadband Forum TR-301 / TR-419 baserad DPU för 8, 16 eller 31 modem vilket gör det till ett mångsidigt val för små och medelstora flerbostadshus. Anslutningspunkten (antennuttaget) finns i hjärtat av lägenheten för enkel åtkomst till smart-TV och IP-TV-tjänster, vilket gör ytterligare kabeldragning onödig.

Det vattentäta höljet (IP-67) möjliggör installation både inomhus och utomhus på alla platser för FTTep (Fiber To The extension point). Extern strömförsörjning av DPU:n (Common Reverse Power Feed) är möjlig om lokal ström inte finns på monteringsplatsen. Zero Touch Provisioning av systemuppsättningar möjliggör snabb och enkel installation av system och effektiv användning av personal vilket sparar tid och pengar. Det manageras genom TR-069, NETCONF/YANG och SNMP-protokoll för integrering med operatörers befintliga managerings- och provisioneringssystem, vilket gör det till det perfekta komplementet till fiberutrullningsstrategier i Nordamerika och Europa.

Den pålitliga och ingress-säkra InCoax-tekniken kommunicerar med den väletablerade MoCA-standarden som finns i miljontals applikationer över hela världen. Den kan samexistera med DOCSIS, Terrestrial, kabel- och satellit-TV, vilket möjliggör flexibla driftsättningar som sänker trösklar för åtkomst till marknaden.

Läs mer om InCoax D2501 här: incoax.com

Dina frågor om InCoax besvarade

Berätta mer om InCoax och vad dess specialitet är?

InCoax Networks AB är specialiserat på att återanvända byggnaders befintliga infrastruktur för bredbandsaccess. Genom att tillhandahålla nästa generations multigigabit-nätverkslösningar till världens ledande telekom- och bredbandsoperatörer, levererar InCoax den senaste, mest avancerade och kostnadseffektiva tekniken som finns tillgänglig för att nå Multi-Gigabit-anslutning, där fiber antingen är för dyrt, arbetskrävande eller till och med omöjligt att installera.

Ledande produkter inkluderar InCoax Controller/DPU, till exempel de nya InCoax D2501, och accessmodem, som ger pålitliga kostnadseffektiva Gigabit- eller Multi-Gigabit-bredbandshastigheter över befintliga koax-nätverk.

För att snabbt lära dig mer om Fiber Access Extension, se den här animationen (incoax.com/fiber-extension/)

Vad syftar InCoax till att ge världens ledande telekom- och bredbandstjänstleverantörer?

Konkurrensen på bredbandsmarknaden driver på behovet av att fiber förläggs djupare in i nätet och närmare slutanvändaren. Kundernas efterfrågan på snabbt bredband och operatörens utmaning att kostnadseffektivt tillhandahålla tjänsterna endast med en FTTH-strategi har väckt intresse för lösningar som möjliggör enklare åtkomst i byggnaden. Att implementera InCoax D2501-teknik är ett hållbart sätt för operatörer att uppgradera sina befintliga nätverk, med höghastighetsinternettjänster tillgängliga i hjärtat av lägenheten.

InCoax teknik hjälper operatörer att underlätta snabba, kostnadseffektiva och smidiga installationer.

Kan du beskriva dina ledande produkter och lösningar, och vad är deras betydelse för branschen?

InCoax D2501 DPU (Distribution Point Unit) förlänger det nordgående GPON, XG-PON, XGS-PON eller Active Ethernet fibernätet. D2501 är en Broadband Forum TR-301/TR-419 baserad DPU för 8, 16 eller 31 modem vilket gör det till ett mångsidigt val för ditt nästa flerfamiljshus. Den pålitliga och intrångssäkra InCoax-tekniken kommunicerar med den väletablerade MoCA-standarden som finns i miljontals applikationer över hela världen. Den kan samexistera med DOCSIS, Terrestrial-, Cable- och Satellite-TV, vilket möjliggör flexibla distributioner som sänker trösklarna på marknaden. Bredbandsanslutningspunkten (antennuttaget) är beläget i hjärtat av lägenheten (enhet) för enkel åtkomst till smart-TV och IP-TV-tjänster, vilket gör ytterligare interna ledningar onödiga. Systemet erbjuder symmetriska bredbandstjänster med låg latens, en fiberliknande upplevelse som överträffar alla äldre tekniker som G.fast för att matcha den ökande efterfrågan på marknaden för strömningstjänster, spel och arbete hemifrån.

I större skala hjälper det att uppnå högt ställda nationella mål om internetanslutning i multigigabits hastighet.

Dokument & länkar