Amerikanska fiber/LAN-operatören inleder tester av InCoax D2501 DPU

Fiber/LAN operatörens prov är för att verifiera D2501 funktionalitet i det aktuella användningsfallet, samt att säkerställa prestanda i denna potentiellt mera krävande miljö.

Det är mycket tillfredsställande att vi nu kan påbörja funktionsprov hos Fiber/LAN operatören. Vi har efter den uppmärksammade lanseringen fått många förfrågningar, vilket vi nu bemöter med introduktioner hos främst existerande operatörer under hösten”, säger InCoax Head of Marketing, Sales and Product Management Helge Tiainen. ”Generationsövergångar och i vissa fall teknologibyte ställer stora krav på operatörer ur både ett organisatoriskt, hård- och mjukvarutekniskt implementeringsperspektiv, vilket inte ska underskattas, men vi ser med stor tillförsikt fram emot att påbörja våra ordinarie leveranser under första halvåret 2022.”

Om InCoax D2501
InCoax D2501 gör det möjligt att leverera symmetriska bredbandstjänster i MultiGigabit- och Gigabit-hastighet till små och medelstora flerbostadshus. Den använder kostnadseffektivt det befintliga koaxialkabelnätet och vilket positionerar den som det tidsbesparande alternativet till att dra ny fiber eller kablar till samtliga lägenheter, samt hjälper till att nå uppsatta hållbarhetsmål. Detta ökar därmed tillgång till fastigheter och den adresserbara marknaden för operatörer.

Modemen kan installeras av hyresgästerna själva, vilket sparar tid och pengar vid installation och lansering av tjänster. Tjänsterna kan också rullas ut i etapper vilket ger tidigare intäkter vid utrullning, sänker initial CAPEX och bidrar till snabbare total avkastning på investeringen (ROI) för operatörerna. Systemet erbjuder symmetriska bredbandstjänster med låg fördröjning (latency) och en fiberliknande upplevelse som överträffar äldre tekniker som exempelvis G.fast, vilket motsvarar den ökande efterfrågan från marknaden för strömningstjänster, spel och arbete hemifrån.

InCoax D2501 DPU (Distribution Point Unit) vilken kommer att förlänga operatörers GPON, XG-PON, XGS-PON eller Active Ethernet fibernät. D2501 är en Broadband Forum TR-301 / TR-419 baserad DPU för 8, 16 eller 31 modem vilket gör det till ett mångsidigt val för små och medelstora flerbostadshus. Anslutningspunkten (antennuttaget) finns i hjärtat av lägenheten för enkel åtkomst till smart-TV och IP-TV-tjänster, vilket gör ytterligare kabeldragning i lägenheten onödig.

Det vattentäta höljet (IP-67) möjliggör installation både inomhus och utomhus på alla platser för FTTep (Fiber To The extension point). Extern strömförsörjning av DPU:n (Common Reverse Power Feed) är möjlig om lokal ström inte finns på monteringsplatsen. Zero Touch Provisioning av systemuppsättningar möjliggör snabb och enkel installation av system och effektiv användning av personal vilket sparar tid och pengar. Det manageras genom TR-069, NETCONF/YANG och SNMP-protokoll för integrering med operatörers befintliga managerings- och provisioneringssystem, vilket gör det till det perfekta komplementet till fiberutrullningsstrategier i Nordamerika och Europa.

Läs mer om InCoax D2501 här: incoax.com

Denna information lämnades för offentliggörande den 1 november 2021 kl. 09.00 CET.

Dokument & länkar