NetNordic installerar gigabitnätverk på hotell i Göteborg baserat på In:xtnd™

Ett boutique-hotell i Göteborg som ingår i en större hotellgrupp, valde tillsammans med sin systemintegratörs-partner NetNordic att uppgradera sitt bredband med InCoax nya In:xtnd-lösning med hastigheter på upp till 2,5 Gigabits per sekund i befintliga koaxialkabelnät. NetNordic kommer även använda In:xtnd för att leverera högkvalitativa IPTV-tjänster till hotellets alla rum. Ordern omfattar en lösning till totalt 98 rum och levereras under mars månad.

NetNordic är en nordisk oberoende systemintegratör med fokus på lösningar och tjänster för sina kunder inom nätverk, datacenter, säkerhet och telefoni. Med NetNordic Hospitality Solutions kan hotell erbjuda gästerna lösningar och tjänster för en bekväm hotellupplevelse. NetNordic har flera produktområden där In:xtnd kan vara aktuellt. Utöver hotell arbetar NetNordic även med hälsa- och välfärdsteknik på flera stora sjukhus samt lösningar för offshore-industrin och shipping som redan idag har koaxialkabelnätverk.

Kunden och den planerade installationen representerar ett typiskt kundfall där ett hotell med hjälp av InCoax nya lösning In:xtnd, önskar uppgradera bandbredden på ett kostnadseffektivt sätt med minimal påverkan för verksamheten och fastigheten. En stor fördel med In:xtnd är att man kan återanvända befintliga koaxialkablar och slipper dra nya kablar eller fiber till respektive hotellrum, vilket gör att hotellet inte behöver stänga ner eller förlora debiterbara hotellnätter. Återanvändning av befintlig kabel speglar bra den miljöprofil de flesta hotell idag försöker att upprätthålla.

“Vi är mycket glada att NetNordic har valt att gå vidare med denna första installation i hospitality-segmentet av vår senaste produkt In:xtnd och att de för diskussioner om flera liknande projekt i närtid. Vi ser en ökad efterfrågan på snabbt bredband för hotell,” säger Håkan Rusk, Chief of Sales and Marketing Operations för InCoax.

”Vi ser stora möjligheter att jobba nära tillsammans med InCoax för att erbjuda In:xtnd som en bredbandstjänst som lätt kan kombineras med befintliga erbjudanden inom bl a Wifi/gästnätverk och IPTV till flera hotellkedjor” säger Bjørn-Erik Eskemose, Key Account Manager, NetNordic Communications.

Dokument & länkar